Prismaway: L’equip en el procés de creixement del negoci
4 de novembre de 2019Temps de gaudir dels teus èxits
18 de desembre de 2019Estem a principis de mes, i continuem amb la presentació dels elements que conformen PRISMAWAY®, la metodologia pròpia que hem desenvolupat per analitzar i organitzar el creixement de l’empresa per tal de consolidar-lo.
El tercer dels elements que us presentem és la Superació de les pors.
I és que tot canvi suposa incertesa, risc i, en conseqüència, pors. Poden ser moltes i diverses les pors que es generen i, a mesura que treballem el model, la persona en pren consciència. D’aquesta manera, ajuda a que la presa de decisions no es basi en aquests temors sinó en l’objectiu que es persegueix.
Quin són els tipus de pors que cal superar?
Les principals pors que genera el creixement es centren en la incorporació de persones externes i/o internes que col·laborin amb la persona promotora i, en especial, en dos grans àmbits:
El primer, en el fet en sí de col·laborar amb altres persones. No és senzill donar aquest pas per a algú que està acostumat a treballar de forma individual i a fer-ho tot. És habitual que sorgeixin dubtes del tipus:
- Les persones amb qui col·labori, faran la feina tan bé com jo?
- Perdré el control de les tasques que delegui?
- Els clients, acceptaran tractar amb altres persones? Els perdré?
- Les persones amb qui col·labori, se m’enduran els clients?
- Ho podré pagar?
El segon gran àmbit està relacionat amb les relacions personals. Quan una empresa és unipersonal no hi ha gestió de les persones més enllà de la pròpia persona promotora del negoci. Però quan hi intervenen persones col·laboradores, siguin externes, siguin internes, cal vetllar perquè totes treballin en la mateixa direcció. Cal vetllar per la bona entesa de l’equip i també cal posar límits. Sovint les empreses petites forgen relacions molt estretes per la proximitat entre els membres de l’equip i aquest fet dificulta, en ocasions, el rol de la persona promotora donat que a voltes és amiga i a voltes posa límits que poden agradar més o menys a la resta de persones de l’equip. En altres ocasions, es produeix una absència de límits per por a perdre “el bon rotllo” entre els membres de l’equip.
En definitiva, el creixement del negoci comporta incorporar persones que col·laborin de forma externa i/o interna amb la persona promotora i no és un pas exempt de risc i d’incertesa. En conseqüència, genera inquietud i pors en la persona promotora. Prendre consciència de quines són, permet posar mecanismes que disminueixin el risc, aportin tranquil·litat, i permetin decidir segons els objectius establerts.
I tu, et trobes en situacions com les que hem descrit? Com gestiones el creixement del teu negoci? Si vols millorar-ne la gestió, et proposem que facis la diagnosi sobre el creixement de l’empresa. També pots participar en una de les nostres formacions o bé trucar-nos per comentar el teu cas en particular.