3 àmbits a tenir en compte en la gestió del negoci si ets agent digitalitzador
15 de juny de 20223 elements a tenir en compte per a fixar el preu dels teus serveis professionals
19 d'octubre de 2022Estem cobrant molt car? Cobrem tan barat que no cobrim els costos? El dilema és freqüent entre professionals, i és que un dels grans reptes a l’hora d’emprendre i oferir els nostres serveis és fixar el preu.
No és una tasca senzilla; depèn de molts factors i, com veuràs, forma part d’un tot, mai ha de ser una estratègia aïllada. I és un factor clau del qual depèn l’èxit del nostre negoci, perquè errar en el preu significa que podem acabar venent poc, o sobresaturats de treball, però sense generar beneficis.
A continuació, hem preparat un llistat dels 10 errors més freqüents a l’hora de fixar el preu dels serveis professionals. Són errors que ens hem trobat en la nostra trajectòria com a assessores. Aquests errors (i com evitar-los), els comentem en el nostre llibre Precios Conectados (disponible com a llibre físic i com ebook en Amazon), que hem redactat juntament amb la Marisela Cuevas:
Error #1: Fixar preus baixos per a intentar garantir la decisió de compra:
El que es tradueix en el “vendre com sigui”. Aquesta política no és perdurable en el temps i és causa de fracàs d’una gran quantitat d’emprenedories.
Com a professional, aquesta estratègia és un risc, perquè dificultarà la rendibilitat del teu negoci i que es valori el teu treball.
Error #2: No considerar el Segment de Mercat en la fixació del preu:
El preu perfecte existeix per al client perfecte: hi ha una concordança entre el servei, la qualitat i el valor.
Si vols vendre un servei “premium” però el teu preu no es correspon, probablement no serà rellevant per al Segment de Mercat al qual aspires.
Error #3: No fixar el sou o salari de la persona emprenedora:
Normalment, l’emprenedor no es fixa un sou per desconeixement o per no encarir el preu del producte i no vendre.
Tanmateix, això implica que cada venda no considera el nostre propi treball, i per tant, pot donar-se el cas que venem molt i no tinguem rendibilitat.
Error #4: Calcular el preu de manera aleatòria:
“Si em va costar X, ho venc a XX”, és a dir, fixar el preu de venda en funció del preu de compra, deixant fora tota la resta de factor rellevants.
Error #5: No quantificar els costos de tots els recursos que s’utilitzen en el desenvolupament de l’activitat professional:
Això ens porta a incórrer novament en l’Error #4. No calcular tots els costos és un dels errors més comuns, i que impacta directament a la nostra rendibilitat.
Error #6: Incloure la imposició indirecta en el càlcul de preus:
La imposició indirecta sol tenir un efecte neutre a nivell de costos. És dir, és recaptació que realitza l’empresa i que ingressa a la Hisenda Pública és una variable que ha d’afegir-se al final del procés.
Error #7: No tenir definit un Model de Negoci:
El preu no es pot considerar un element aïllat, sinó que ha de formar part del Model de Negoci perquè l’estructura sigui sostenible en el temps. Recorda que darrere de cada negoci ha d’haver-hi una estratègia.
Error #8: No revisar els preus dels teus serveis almenys una vegada a l’any:
L’entorn extern sol ser canviant i aquests canvis tenen impacte en tot el model de negoci. Això és especialment rellevant aquest últim any en molts països, que s’han vist afectats per la inflació i l’augment de costos en matèries primeres i serveis.
Error #9: No aplicar estratègies de neuromarketing per a blindar el preu:
Si només fixes el teu preu considerant elements quantitatius comptables i econòmics, possiblement no estàs venent es quantitats que voldries (i encara si ho estàs fent, segurament podries vendre més!).
El preu té un component emocional que, en la majoria dels casos, és decisiu per a la compra. T’ho expliquem de manera molt més extensa en el nostre llibre.
Error #10: No addicionar el percentatge de guany en funció del mercat:
Si no ho estàs incorporant, t’estàs quedant sense recursos per a reinvertir en el teu negoci i és probable que els teus preus siguin artificialment baixos.
Certament, posar preu als teus serveis no és un tema fàcil. L’important a partir d’ara és que has decidit fer-ho bé i estem segures que, amb l’ajuda de Precios Conectados, podràs fer-ho de forma estructurada i senzilla.
Si vols aprofundir en l’anàlisi de la teva estratègia de preus, et convidem a realitzar la diagnosi que tenim disponible per a tu, i que t’ajudarà a validar en quina situació et trobes, perquè puguis aprofitar millor les oportunitats.
3 Comments
[…] el preu dels teus serveis professionals és una activitat crítica per a l’èxit del teu negoci. Afecta la teva rendibilitat, el teu […]
[…] inflació fa referència a l‘increment de preus que tenen els béns i els serveis i que es produeix en un període de temps. Es calcula a partir de […]
[…] En aquest sentit, la primera premissa és doncs, cobrir tots els costos empresarials, està completament contraindicat fixar un preu que estigui per sota del preu de cost, tal com ho vesteix en els errors més comuns. […]