Papa, vull ser emprenedora
3 de març de 2018Tenir l’empresa sota control en 1 hora: despeses variables
29 de març de 2018He comentat en reiterades ocasions que tot el que passa a la nostra empresa té un contingut i una traducció econòmica. Fer el seguiment econòmic del negoci equival a escoltar el que ens diu l’empresa, saber on som i, per tant, prendre millors decisions.
Però, hi ha tantes tasques a realitzar! Com podem fer aquest control de manera senzilla però efectiva? Que ens digui com va el negoci però que, alhora, no comporti molt de temps?
Doncs ho podem fer amb el seguiment de només 5 xifres: les despeses que varien segons si venem o no, les despeses que es produeixen pel sol fet de tenir el negoci, les inversions, els ingressos i el resultat.
Els posts de les properes setmanes els dedicarem a cadascun d’aquests apartats, perquè la principal dificultat no està en calcular aquestes partides, sinó en saber què hi hem d’incloure. De fet, us pot servir tant si teniu una empresa mitjana com si teniu un negoci molt petit. Els conceptes són els mateixos.
Primers passos en el seguiment econòmic de l’empresa
Com ja us he dit, la informació ens la dóna la pròpia empresa. Per tant, el primer pas és agafar les xifres de l’any anterior i tenir-les com a referència per treballar cadascun dels apartats que us proposo.
El segon pas, fer una llista amb aquells canvis que teniu previstos per a aquest any. A continuació, doneu-los un valor econòmic. Potser en alguns casos teniu un pressupost que us ha fet el proveïdor. En d’altres, teniu una xifra al cap. Les dues opcions són vàlides. Almenys tenim una referència i ja l’anirem concretant a mesura que avancin les accions.
La idea és que, a partir de les dades de l’any anterior, compteu les despeses que espereu tenir per a l’any actual. Per exemple, si enguany gastareu més en xarxes socials, li sumeu la xifra que espereu gastar. Si heu passat a una tarifa de telèfon més econòmica, corregiu aquesta partida a la baixa.
Una darrera qüestió: un cop construït el seguiment, podreu controlar el vostre negoci dedicant-li una hora al mes. L’anomenarem “l’hora de gestió”. Per construir-lo, “l’hora de gestió” millor que sigui setmanal, així us serà més fàcil realitzar-lo.
Amb aquests passos ja estem a punt per preparar el seguiment econòmic del negoci.
La propera setmana començarem per les despeses que varien segons els ingressos. Mireu la informació econòmica del vostre negoci. Comenceu a pensar quines de les despeses que teniu, corresponen a aquesta tipologia.
Hi ha aspectes que vols comentar? Pregunta-me’ls!
En projectes en què t’hi jugues molt, t’ajudo a entendre i a orientar la teva empresa a nivell estratègic. Perquè puguis aclarir, estructurar i planificar les millors opcions per executar els teus projectes. Y si vols conèixer millor com gestionar el seguiment econòmic de la teva empresa, participa a les formacions que fem. La propera formació sobre els 10 errors més freqüents en la gestió econòmica d’empresa serà aquest proper 20 de febrer. Consulta els dates en la nostra agenda.
4 Comments
[…] Previous Elisabet Bach / Autònoms / Tenir l’empresa sota control en 1 hora: despeses variables Publicat:29 de març de 2018 Categoria:Autònoms, Emprenedors, Formació, General, PIME, Start-up Comentaris:No hi ha comentaris […]
[…] és un apartat molt específic dintre el seguiment econòmic del negoci. De fet, és un dels elements més tècnics. Per aquest motiu, moltes vegades s’obvia. […]
[…] són la gran pregunta de les previsions del negoci. Com hem vist en els posts anteriors sobre seguiment econòmic de l’empresa, per les dades d’anys anteriors coneixem les despeses variables, sabem quines despeses fixes […]
[…] altres posts hem comentat que tot el que passa en el negoci té la seva traducció a números. Realitzar unes […]