Hora de celebrar els teus resultats
28 de desembre de 2018Networking eficaç: construeix una presentació atractiva.
29 de gener de 2019Tots els negocis necessiten d’una xarxa de contactes per desenvolupar-se. De fet, la majoria de persones que tenen empresa comenten que una part molt important dels clients els arriben per recomanació o, altrament dit, boca-orella.
Aquest boca-orella és un indicador del bon servei que oferim: els nostres clients ens recomanen a coneguts amb necessitats semblants. En aquest cas, és una acció espontània. Com a professionals, la podem potenciar: podem demanar als nostres clients que, si coneixen altres negocis amb necessitats semblants, ens recomanin. Aquest és un primer pas encarat al networking.
Però, què entenem per networking?
El podem definir com el treball que realitzem per generar relacions de confiança amb el nostre entorn de manera que ens aporti negoci.
Detallem una mica més aquesta definició i, per fer-ho començarem pel final:
- Parlem de que ens aporti negoci. Aquest és l’objectiu final. Això no vol dir que tots els contactes ens aportin negoci directament. Podem parlar d’informació, altres contactes, col·laboracions, coneixement, finançament i, també, venda directa.
- Parlem del nostre entorn: és a dir, de persones properes, siguin de l’entorn professional com de l’entorn personal. No sabem mai d’on ens pot venir el suport que necessitem. Amb el networking, ampliem aquest entorn amb noves coneixences.
- Parlem de relacions de confiança: moltes vegades tenim la imatge de que el networking és participar en esdeveniments en els quals es produeix un breu intercanvi d’informació i de targetes amb l’esperança de que aquelles persones ens trucaran. Si tots fem igual, ningú trucarà a ningú. Acostumem a recomanar persones que coneixem, donat que amb aquesta recomanació hi va també la nostra reputació. Per tant, per tal que la xarxa de contactes sigui efectiva, cal cuidar-la i aprofundir en el coneixement mutu, per tal que es generi una confiança que porti a aquesta ajuda mútua.
- Parlem de treball: no ens referim a accions puntuals sinó a un treball regular, més o menys intens, sistemàtic, conscient i integrat en la nostra activitat. Per tant, participar en esdeveniments de networking és interessant, però encara ho és més incorporar aquesta filosofia en el nostre dia a dia. Per exemple, una formació, un sopar, fins i tot, una conversa al tren, són elements de networking que ens permeten ampliar la nostra xarxa de contactes, conèixer a l’altra persona i donar-nos a conèixer a nosaltres mateixos.
Com podeu veure, lluny de la imatge que es té del networking com a participació en esdeveniment puntuals per conèixer altres professionals, la filosofia que hi ha al darrera és molt més profunda, de treball regular i amb resultats a mig termini.
Si vols aprendre com ampliar la teva xarxa de contactes per fer créixer el teu negoci i treure profit del networking que facis, et convido a participar en les formacions que realitzem. Consulta les dates a la nostra agenda. La propera, a Cardedeu aquest dijous 31 de gener. Prepara’t per participar d’un networking efectiu i deixar de només lliurar targetes.